به گزارش خبرگزاری«حوزه»، محمد حسنی اظهار داشت: دو سالانه ای در حوزه سینما و رسانه تحت عنوان «جشنواره فیلم اشراق» برگزار می کنیم که فعالان این عرصه در این جشنواره گرد هم آمده و آثار خود را ارائه می دهند و هیجان و فعالیت فشرده و قابل اعتنایی در ایامی اتفاق می افتد.
وی به امتداد فعالیت های دوسالانه فیلم اشراق در طول سال اشاره کرد و گفت: فعالیتی که در این جشنواره به صورت متراکم انجام می شود، در طول سال و فاصله بین دو جشنواره امتداد دارد و همین که جشنواره به وجود آمده، ثمره یک جریان به هم پیوسته است که از آموزش و تربیت نیروی متخصص گرفته تا مباحث مربوط به نقد و بررسی و پژوهش و اندیشه ورزی در حوزه سینما و رسانه در دوره های گذشته در مراکز حوزوی یا در حاشیه حوزه اتفاق افتاده است.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم افزود: بعد از آن، کارگاه های تخصصی برای برگزیدگان جشنواره برگزار شد که در عمق بخشی طلاب در حوزه های تکنیکی و محتوای تأثیرگذار بود.
*لزوم برگزاری کارگاه های نقد و ارزیابی مستند
حسنی به ضرورت برگزاری کارگاه نقد مستند اشاره کرد و اظهار داشت: ایده ما این بود که در کنار این بحث ها، هر مستند به دلیل نوع تأثیرگذاری و کمیت نسبتاً بالا در تولید، آثاری را که در گذشته تولید شده و یا در حال تولید است، برای بررسی و نقد و سایر مباحث فنی و محتوایی نیاز به برگزاری محافل و کارگاه های نقد دارد که آثار دیده شود و مورد نقد، بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.
*کارگاه های نقد مستند فرصتی برای بیان نقد مسائل فنی و محتوای فیلم های ارائه شده
وی کارگاه های نقد مستند فیلم را فرصتی برای بیان نقد مسائل فنی و محتوای فیلم های ارائه شده دانست و گفت: هنرمندان حوزوی و افرادی که درباره حوزویان اثر می سازند، این را بدانند که محفلی وجود دارد که پیش از نمایش عمومی اثرشان، می توانند آن را مطرح کنند و ضمن استمزاج، مباحث فنی و محتوایی کارشان را به چالش بگذارند.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به هدف از برگزاری این کارگاه ها پرداخت و تصریح کرد: این کارگاه های نقد مستند با هدف ارتقاء کیفی آثار ارائه شده و جریان نقد و نقادی در حوزه سینما و رسانه برگزار می شود؛ این کارگاه ها مانند تمرین می باشد که آثار جدی تر از یک کار تمرینی را می تواند به همراه داشته باشد؛ چرا که اثر تولید شده، اثر تمرینی نبوده و هنرمند اثری حرفه ای تولید کرده که در رسانه پخش شود.
وی با اشاره به مخاطبان کارگاه نقد مستند فیلم تصریح کرد: عموم طلاب و علاقه مندان حوزه سینما و رسانه می توانند در چنین محافلی شرکت کنند، اما طلاب اهل فنی که لازم است بدانند با اثرشان چگونه برخورد خواهد شد و ذهنیت های فنی و محتوایی را بیشتر درک کنند یا دوستان منتقدی که می خواهند نقدشان را در این کارگاه ها تقویت کنند، مخاطبان اصلی این برنامه ها هستند.
*برگزاری هفتگی کارگاه نقد مستند فیلم هنرمندان حوزوی
حسنی درباره زمان و مکان برگزاری کارگاه های نقد مستند اظهار داشت: با توجه به ضرورت برگزاری کارگاه نقد مستند، مرکز فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی اقدام به برگزاری چنین کارگاه هایی کرده است که هر هفته چهارشنبه از ساعت 17 تا 19 با حضور کارگردان، منتقد و کارشناس حوزوی برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: این کارگاه ها در سالن نمایش مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی واقع در قم، خیابان شهدا، کوچه 21، فرعی اول، سمت چپ برگزار می شود که در این کارگاه ها، فیلم مربوطه نمایش و مورد نقد قرار خواهد گرفت.